Projekt ERASMUS+ Mediteranska Karavana uspješno završava

Projekt ERASMUS+ Mediteranska Karavana, zajednički rad partnera iz Turske, Italije, Portugala, Srbije, Hrvatske i Francuske, organiziran od 2020. do 2023., s ponosom objavljuje uspješan završetak svoje misije promicanja agroekološkog obrazovanja u mediteranskoj regiji. Ovaj transformativni projekt dao je izvanredne rezultate, uključujući razvoj obrazovnih materijala na sedam jezika i uspostavu inovativne online platforme za razmjenu znanja. Materijali na hrvatskom dostupni su na: https://hub.urgenci.net/medcaravan/online-caravan-croatian/

U regiji koja se suočava s gorućim izazovima kao što su klimatske promjene, nestašica vode, nesigurnost hrane i migracija, projekt Mediteranska karavana pojavio se kao svjetionik nade i vrijedan resurs za zajednice, poljoprivrednike i pojedince koji su predani prihvaćanju agroekoloških praksi.

Ključni naglasci projekta:

  • Višejezični obrazovni resursi: Projekt Mediteranska Karavana stvorio je obilje obrazovnih materijala usmjerenih na agroekologiju, čineći te resurse dostupnima na arapskom, hrvatskom, engleskom, francuskom, talijanskom, portugalskom, srpskom i turskom jeziku. Ova posvećenost jezičnoj raznolikosti osigurava da šira publika može imati koristi od resursa projekta.
  • Online Platforma za dijeljenje znanja: Online platforma projekta, dostupna na https://hub.urgenci.net/medcaravan/, predstavlja središte bogate zbirke informativnog sadržaja. Platforma sadrži video zapise, podcaste, članke i interaktivne sadržaje, pružajući dinamičan prostor za poljoprivrednike, istraživače, članove prehrambenih zajednica i agroekološke entuzijaste za razmjenu znanja, razmjenu ideja i izgradnju osjećaja zajednice.
  • Izgradnja kapaciteta: Projekt je aktivno radio na poboljšanju kapaciteta pojedinaca i organizacija za prikupljanje agroekološkog znanja. Kroz radionice, treninge i inicijative za suradnju, Mediteranska Karavana je osnažio aktere da donose informirane odluke i vode pozitivne promjene u svojim zajednicama.
  • Kulturna razmjena i solidarnost: Mediteranska Karavana predanost poticanju međukulturalne razmjene i solidarnosti bila je pokretačka snaga njegovog uspjeha. Projekt je ujedinio različite zajednice, nadilazeći granice i jezične barijere kako bi promovirao zajedničku viziju agroekoloških ruralnih zajednica na Mediteranu.

Kako projekt ERASMUS+ Mediteranska Karavana završava, pozivamo sve zainteresirane da posjete službenu web stranicu https://urgenci.net/ kako bi saznali više o postignućima projekta, utjecaju i širim inicijativama Međunarodne CSA/LSPA mreže.

Od srca zahvaljujemo svim partnerima, dionicima i podupirateljima koji su pridonijeli uspjehu projekta ERASMUS+ Mediteranska Karavana. Zajedno smo neumorno radili prema održivijoj, otpornijoj i agroekološkoj budućnosti za mediteransku regiju i šire.