Izdanja

Brošura “Analiza javnih politika o ekološkoj proizvodnji iz perspektive ekoloških proizvođača” prikazuje rezultate istraživanja provedenog u sklopu projekta “Budućnost je ekološka” provedenog u partnerstvu s udrugom Biovrt – u skladu s prirodom.  Daje prikaz prepreka s kojima se ekološki proizvođači nose u svakodnevnom životu i radu s ciljem njihovog uklanjanja u idućem programskom razdoblju Zajedničke poljoprivredne politike. Ovdje preuzmite pdf.

 

Od 2021. godine HSEP je i aktivni sudionik Nacionalnog programa očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu u RH. Brošura govori o tome kako se na institucionalnoj razini čuvaju tradicijske sorte i ostali biljni genetski izvori te vas upoznaje s radom Banke biljnih gena. Ovdje preuzmite pdf.

 

 

Brošura “Ekološko sjemenarstvo povrća” u izdanju naše članice, udruge Ekop, daje pregled praktičnih koraka u proizvodnji povrtnog sjemena na gospodarstvu. Zamišljena je kao priručnik svima koji žele uzgajati sjeme, bilo za svoje potrebe ili za tržište. Ovdje preuzmite pdf.

 

 

Brošura “Uvod u bio-dinamičku poljoprivredu” opisuje osnove ove zanimljive metode. Bio-dinamika je zadala početke ekološke poljoprivrede, a danas se primjenjuje i u vrtovima i na velikim imanjima. Ovdje preuzmite pdf.

 

 

 

Brošura “Ekološka proizvodnja povrtnog sjemena na gospodarstvu”dala je praktičan pregled koraka koje trebate poduzeti ako želite registrirati proizvodnju sjemena i upisati domaće sorte vašeg kraja na sortnu listu. Od početka 2022. na snazi je novi Zakon o stavljanju na tržište sjemena i sadnog materijala poljoprivrednog bilja (NN110/2021) pa se dosta toga promijenilo i neke od iznesenih informacija više ne vrijede. Ovdje preuzmite pdf .